Turridning 

Välkommen att boka en turridning i vacker Hälsingenatur tillsammans med våra trygga islandshästar! 

För pris och information om lediga datum, se bokningsknappen 
eller kontakta oss direkt via telefon 070- 513 69 54 eller mejl storskogen.elin@hotmail.com. 

Hallsturen

1-timmes tur som är uppkallad efter vår gård. Vi tar oss fram på stigar och vägar i vår vackra natur. En tur som passar för familjen, ung som gammal. Passar för  nybörjare som vill prova på att rida en liten tur.

Ridtid: ca 1 timme
Total tidsåtgång: ca 2 timmar
Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Pris: 650:-/p

Ölsjöturen 

Två timmars natur och hästupplevelse för ryttare med varierande erfarenheter, som går runt den lilla byn Ölsjön. 

En by vackert beläget som bjuder på många fina utsiktspunkter och öppna landskap med vackra gårdar. Vi välkomnar både den ovana ryttaren och den med ridvana till den här turen. Våra hästar finns för ryttare på alla nivåer och bjuder på både tölt och galopp om så önskas.

Ridtid: ca 2 timmar
Total tidsåtgång: ca 3 timmar
Ingen tidigare erfarenhet krävs, men vi rekommenderar 10 års gräns för barn som saknar ridvana.

Pris: 850:-/p

Spóituren

Två timmars natur och hästupplevelse för erfarna ryttare, som går runt den lilla byn Ölsjön. 

Den här turen är uppkallad efter vår dotters fantastiska tävlingshäst som satt sina spår hos oss alla. Spói älskade fart och spred en enorm glädje runt sig. Det är precis vad den här turen vill förmedla till er medan vi tar oss fram på de vägar han älskade att tölta och galoppera på. Glädje, fart och fina minnen skapar vi tillsammans.

Ridtid: ca 2 timmar
Total tidsåtgång: ca 3 timmar
Den här turen vänder sig till ryttare med erfarenhet och som behärskar hästen i tölt/trav och galopp. Åldersgräns 13 år. 

Pris: 850:-/p

Hälsingeturen

Vår halvdagstur där vi stannar vid en glänta i skogen för att njuta av lunch bestående av lokalt bakad tunnbrödswraps som avslutas med kaffe/te medan våra hästar vilar förnöjt. Hälsingeturen bjuder på det som skapar Hälsingland. Berg och sjö, milsvid utsikt , rödmålade gårdar, gräsklädda vägar och snirkliga stigar med tystanden i de djupa skogarna.
Vi välkomnar både den ovana ryttaren och den med ridvana, våra hästar finns för ryttare på alla nivåer och bjuder på tölt och för den som önskar även galopp.

Ridtid: ca 3 timme
Total tidsåtgång: ca 4,5 timmar
Ingen tidigare erfarenhet krävs, men vi rekommenderar 10 års gräns för barn som saknar ridvana.

Pris: 1200:-/p

Häggsjöturen

Turen går i vacker natur och fina omgivningar, längs fina gräsvägar färdas vi i härlig tölt. Lunch intas vid kanten av den fina tjärnen i skogen, kanske vill du njuta på bryggan och se fisken vaka runt om oss. Vi kommer även ta oss genom Hassela-by där vi kommer att stanna till för en trevlig glasspaus. Turen bjuder på härliga galoppbackar och vacker utsikt.

Ridtid: ca 3,5-4 timmar
Total tidsåtgång: ca 5 timmar
Tidigare erfarenhet krävs. Åldersgräns 13 år. 

Pris: 1500:-/p 

Fäbodturen

Likt tidigare generationer färdas vi genom skogen med våra boskap, i det här fallet våra hästar. Vi tar oss fram på en sträcka av det som heter Vallstigen som sträcker sig genom Nordanstigs kommun. Här stannar vi till vid en av de fäbodar som en gång i tiden utnyttjades av kyrkan och som därav bär namnet Prästvallen. Här låter vi våra hästar beta, några går lösa medan vi själva kommer äta en riktigt god lunch bestående av bla lokalt bokad tunnbrödswraps. Avslutar med kaffe/te innan vi fortsätter vår ridtur. 
Den här ridupplevelsen ger många chanser till långa galoppsträckor, fina töltvägar och långa slingriga stigar  i stor granskog.

Ridtid: ca 4 timmar
Total tidsåtgång: ca 5-5,5 timmar
Riktar sig till den som kan behärska hästen i tölt, trav och galopp i grupp. Åldersgräns 13 år. 

Pris: 1350:-/p 

Sommarnattsdröm

Här njuter vi av sommarens ljusa kvällar och nätter. Vi rider i djupa hälsingeskogar och lyssnar till fåglarna sång, känner doften av grönska och allt vad naturen har att erbjuda. Hästarna bjuder likt en älva gärna upp till dans i både tölt och galopp, vi stannar på vår utsiktsplats där vi njuter av solnedgången och kvällsfika innan vi rider tillbaka till gården. 

Ridtid: ca 2 timmar
Total tidsåtgång: ca 3,5 timmar
Ingen tidigare erfarenhet krävs. Åldersgräns 10 år.

Pris: 900:-/p