Övernattningsturer 

Under sommaren 2022 erbjuder vi två övernattningsturer.
Längre ner på denna sida kan du läsa mer om de båda respektive turerna och dess upplägg.

 Klicka här för att komma till bokning. 

Välkommen med er bokning! 

Hasselasjön runt, 2-dagars ridtur


Vi kör favorit i repris på fjolårets fina långtur.  


Hasselasjön runt, bland vackra vyer och Hälsingegårdar. Den här turen är ett samarbete mellan Perors Gård, Hassela hembygdsförening, Ölsjöns Kropp och Hälsa samt oss på Halls Gård.

En två-dagars tur där vi färdas på vackra stigar och blandade vägar med paus och vila på mysiga platser. I turen ingår alla måltider. Tempot på turen kommer blandas med  skritt, tölt, trav och galopp. 

Dag 1. 
8:30 samling på Halls gård, Kaffe och smörgås Packningen körs med bil över till Perors Gård där övernattning sker.
Ni tilldelas er häst och vi tar med oss lättare packning i packväskor, såsom vattenflaska, regnkläder, solskydd. Lunch intar vi längs vägen, där vi pausar så hästarna och vi får vila en stund.
Vi kommer även att besöka Sankt Staffans Kapell, ett 30 meter högt kors byggt på Svartberget i Hassela. 


Övernattning sker på
Perors Gård. Här kommer värden Terese möta upp oss. Hästarna får vila i hage medan vi tvåbenta får ta igen oss. Packa in i boendet, kanske ta ett dopp i sjön och under kvällen en skön bastu. 
En god vällagad tre rätters middag kommer stå på menyn. Här ges en eftermiddag och kväll för samvaro eller rent lugn för den som önskar 

Dag 2. 
Kl 8:00 Startar dagen med yoga tillsammans med
Ölsjöns Kropp och Hälsa. Efter yogan intar vi frukost och packar ihop packningen. Vi beger oss sedan i väg fortsatt runt Hasselasjön. I dag kommer vi rida genom lokala byar med vackra, hus, vyer, trädgårdar och genom Hassela-by. 

Lunch dag 2 kommer intas på Hassela Hembygdsgård. Här tar vi paus, vilar både oss själva och hästarna. Den som vill hinner gå en rundvandring bland de fina husen. Vi avslutar sedan vår tur genom att ta oss tillbaka till Halls Gård, där vi tar hand om hästarna och samlas runt en kopp kaffe/te för att sammanfatta våra dagar tillsammans. 

Vad ingår; 1 frukost, 2 luncher, tre rätters middag, kaffe/fika. Ett yogapass, övernattning, tillgång till bad och bastu samt transport av packning till och från övernattningen.  
För vem; Den med tidigare ridvana, vuxna och ungdomar som kan rida i tölt, trav och galopp. 


När: 1-2 augusti 
Pris: 4200:- 
Varav bokningsavgift 1500:- som betalas i samband med anmälan. 
För den som vill komma kvällen innan är det möjligt att boka på en natt inkl. frukost.

Ridweekeend på Hälsingegård


Det här boendepaketet vänder sig till er som vill njuta av fantastiska dagar med hästar, härligt umgänge, vacker natur och mindfullness.
Med kompisgänget, systrar och bröder, mammagruppen, arbetskamrater eller varför inte en helg för familjen att bara njuta.

Dag 1.

 17:00 Ni kommer till gården och där blir det en visning av gården och ni får se vart ni skall bo.
18:30 Ni intar sedan en middag ute på altanen eller inne i den mysiga stugan medan vi pratar om dagarna och vilka hästar som kommer passa er.

Dag 2.

8:30 Ni startar dagen med en serverad frukost som ni väljer om ni vill njuta ute på altanen eller inne i stugan. Den som vill får gärna hjälpa till i stallet med hästarna på morgonen.

10:00 Startar ni med ett ridpass på ridbanan där ni utvecklar er ridning och lär känna hästarna.
12:00 Lunch som intas på gården.
Efter lunchen gör vi hästarna redo för en uteritt i våra fina omgivningar. Kanske rider vi till sjön och låter hästarna bada.

När vi är åter tillbaka på gården gör vi tillsammans upp en plan för kvällen, ni serveras en välsmakande middag och ges tid för egen avkoppling och eventuellt ett bad för den som önskar på gårdens privata sandstrand.
Dag 3.

 8:30 Ni startar dagen med en serverad frukost som ni väljer om ni vill njuta ute på altanen eller inne i stugan. Den som vill får gärna hjälpa till i stallet med
hästarna på morgonen.
10:00 beräknas vi ge oss ut på dagens ridtur längs gräsbeklädda stigar, genom skog och över bäckar
och ängar i den fantastiska Hälsingeskogen. Här finns lugnet, enkelheten och den trygga samhörigheten
med islandshästen. Längs vår väg stannar vi för att äta en lättare måltid i skogen.  Därifrån ger vi oss sedan iväg tillbaka mot gården. 
16:00 Vi räknar med att avsluta dagen.


På gården finns tre olika boendemöjligheter. 
På loftet i vår gamla stuga från 1700 finns en 140 cm bred dubbelsäng samt en 140 cm bäddsoffa med hemtrevlig inredning. I samma stuga finns också Kammarn på nedre plan. Här finns en dubbelsäng på 180cm, där sover ni extra gott med mysig och hemtrevlig inredning. 

På snickeriet finns vårt rymliga lägerrum. Här är inrett med fyra våningssängar med totalt åtta bäddar i gemytlig miljö. 

Tillgång till kylskåp och micro finns för den som vill ta med något eget att värma eller förvara. Gården har ett fint och välordnat utedass samt tillgång till enklare tvättmöjligheter, dock ej dusch men bad i sjön på vår fina sandstrand finns alltid tillgängligt. Möjlighet att hyra bastu i granngården finns. 

Priser:
3 500:- / pers
vid bokning av ett sällskap på 4 pers  3 000:-/ pers
inkl. bokningsavgift 1000:-/pers

Turen kräver ingen ridvana,
rekommenderad ålder på barn utan ridvana 10 år. 

Maxvikt 90kg. 

Kan bokas fr.o.m. första maj till sista september.