Övernattningsturer 

Här på sidan kan ni läsa om våra övernattningsturer. All bokning sker direkt genom knappen "Book Now". Om ni har några frågor är ni välkommen att höra av er till Elin 0705136954 eller storskogen.elin@hotmail.com.
 
Välkommen med er bokning inför sommaren 2024!

Tre dagars ridresa i hjärtat av Hälsingland

Släpp stressen, packa väskan och njut av sköna dagar i Hassela. Här bor du på den gamla Hälsingegården Halls. Familjen Östberg, Elin och Grover är era värdar. 

Här får ni mysa så mycket häst och stall ni önskar, umgås med familjens hundar, bada på den egna stranden och bara njuta av den vackra sommarkvällen.

Gården har en historia från 1700-talet som ni får ta del av. Här väntar dagar att ladda energi, skapa minnen och njuta av er vistelse. 

Dag 1.
10:00 Ni kommer till gården och där blir det en visning av gården och ni får se vart ni skall bo, vi tar en gemensam lunch och pratar om vilka hästar som skulle passa er. 

Efter lunch rider ni en ridlektion på ridbanan, känner av hästarna och ser att ni passar tillsammans. För den ovana ryttaren kan det här vara bra att få en genomgång i ridningens grunder.

19:00 Ni intar sedan en lättare middag ute på altanen eller inne i den mysiga stugan. Större sällskap har möjlighet att inta middagen på vårt mysiga snickeri. 


Dag 2.
8:30 Ni startar dagen med frukost som ni väljer om ni vill njuta ute på altanen eller inne i stugan. Den som vill får gärna hjälpa till i stallet med hästarna på morgonen.

10:00 beräknas vi ge oss ut på dagens ridtur längs gräsbeklädda stigar, genom skog och över bäckar och ängar i den fantastiska Hälsingeskogen. Här finns lugnet, enkelheten och den trygga samhörigheten med islandshästen. Längs vår väg stannar vi för att äta en lunch i skogen. Kanske vid en tjärn, eller på en plats med milsvid utsikt. Därifrån ger vi oss sedan iväg tillbaka mot gården. Vi rider ca 1,5-2 mil.

När vi är åter tillbaka på gården gör vi tillsammans upp en plan för kvällen, ni serveras en välsmakande middag och ges tid för egen avkoppling och eventuellt ett bad för den som önskar på gårdens privata sandstrand. Möjlighet att boka till bastu hos våra grannar finns.


Dag 3.
8:30 Frukost serveras, den som vill får givetvis gärna hjälpa till med stallets morgonsysslor.

10:00 Har vi gjort färdigt våra hästar för uteritt, vi rider en tur på ca 8-10 km. Lite sådär lagom långt efter en heldag i sadeln dagen innan.

När vi kommer tillbaka till gården tar vi hand om hästarna, ni ges tid att packa ihop och vi avslutar med en lunch tillsammans innan vi säger hejdå.

På gården finns två olika boendemöjligheter.

På loftet i vår gamla stuga från 1700 finns en 140 cm bred dubbelsäng samt en 140 cm bäddsoffa. Där sover ni extra gott med mysig och hemtrevlig inredning.

På snickeriet finns vårt rymliga lägerrum. Här är inrett med fyra våningssängar med totalt åtta bäddar i gemytlig miljö.

Vi blandar inte olika sällskap i sovrummen.

Tillgång till kylskåp och micro finns för den som vill ta med något eget att värma eller förvara. Gården har ett fint och välordnat utedass samt tillgång till enklare tvättmöjligheter, dock ej dusch men bad i sjön på vår fina sandstrand finns alltid tillgängligt. Möjlighet till bastu i granngården finns. (Måste förbokas)

Om ert sällskap är minst 6 personer finns möjlighet att anpassa dagarna efter egna önskemål.


Pris: 5400:-/p. (minsta antal: 2 personer)

Max antal: 10 personer

Ridresan kräver ingen ridvana, 
rekommenderad ålder på barn utan ridvana 10 år.  

Maxvikt 90kg.