Övernattningsturer. 

Under sommarsäsongen 2021 har vi två härliga övernattningsturer att erbjuda. Sommarens nyhet, den unika och magiska långturen runt Hasselasjön och en fantastisk rid-weekeend på Hälsingegård! 

Mer information gällande respektive tur finns nedan. 


För bokning av tur, klicka här. 

Varmt välkomna med er bokning!

Övernattningsstuga på Perors gård. Klicka på bilden för fler bilder.
Bild på Hassela Hembygdsgård, där lunch dag 2 intas.

Sommarens Nyhet 2021

Nu är den här, turen som så många väntat på. Hasselasjön runt bland vackra vyer och Hälsingegårdar.

Den här turen är ett samarbete mellan Perors Gård, Hassela hembygdsförening, Ölsjöns Kropp och Hälsa samt oss på Halls Gård. 

En tvådagars tur där vi färdas på vackra stigar och blandade vägar med paus och vila på mysiga platser. I turen ingår alla måltider. Tempot på turen kommer blandas med skritt, tölt, trav och galopp.


Vad ingår:

1 frukost, 2 luncher, tre rätters middag, kaffe/fika
Ett yogapass
Övernattning
Tillgång till bad och bastu
Transport av packning till och från övernattning

För vem: 

Den med tidigare ridvana, vuxna
och ungdomar som kan rida i tölt, trav och galopp.

När: 17-18 juni och 15-16 juli

Pris: 3900:-

Varav Bokningsavgift 1500:- som betalas i samband med anmälan.

Dag 1

Kl 8:30 samlas vi på Halls gård. Vi startar med en lättare fika och bekantar oss innan ni tilldelas er häst och vi packar med oss en lättare packning i våra packväskor för att sedan påbörja dagens ridning. Er övriga packning körs med bil över till Perors Gård där övernattning sker. 

Lunch intar vi längs vägen, där vi pausar så hästarna och vi får vila en stund. Vi kommer även att besöka Sankt Staffans Kapell, ett 30 meter högt kors byggt på Svartberget i Hassela.

Övernattning sker på Perors Gård (klicka för länk). Här kommer värden Terese möta upp oss. Hästarna får vila i hage medan vi tvåbenta får ta igen oss. Packa in i boendet, kanske ta ett dopp i sjön och under kvällen en skön bastu.

En god vällagad tre rätters middag kommer stå på menyn.

Här ges en eftermiddag och kväll för samvaro eller rent lugn för den som önskar

Dag 2

Kl 8:00 startar dagen med yoga tillsammans med Ölsjöns Kropp och Hälsa (klicka för länk). 

Efter yogan intar vi frukost och packar ihop packningen.

Vi beger oss sedan i väg fortsatt runt Hasselasjön. I dag kommer vi rida genom lokala byar med vackra, hus, vyer, trädgårdar och genom Hassela by. 

Lunch dag 2 kommer intas på Hassela Hembygdsgård. Här tar vi paus, vilar både oss själva och hästarna. Den som vill hinner gå en rundvandring bland de fina husen.

Vi avslutar sedan vår tur genom att ta oss tillbaka till Halls Gård, där vi tar hand om hästarna och samlas runt en kopp kaffe/te för att sammanfatta våra dagar tillsammans.


Ridweekeend på Hälsingegård

för 2-4 pers.

Det här boendepaketet vänder sig till er som vill njuta av fantastiska dagar med hästar, härligt umgänge, vacker natur och mindfullness.
Med kompisgänget, systrar och bröder, mammagruppen, arbetskamrater eller varför inte en helg för familjen att bara njuta.

Dag 1.

 17:00 Ni kommer till gården och där blir det en visning av gården och ni får se vart ni skall bo.
18:30 Ni intar sedan en middag ute på altanen eller inne i den mysiga stugan medan vi pratar om dagarna och vilka hästar som kommer passa er.

Dag 2.

8:30 Ni startar dagen med en serverad frukost som ni väljer om ni vill njuta ute på altanen eller inne i stugan. Den som vill får gärna hjälpa till i stallet med hästarna på morgonen.

10:00 Startar ni med ett ridpass på ridbanan där ni utvecklar er ridning och lär känna hästarna.
12:00 Lunch som intas på gården.
Efter lunchen gör vi hästarna redo för en uteritt i våra fina omgivningar. Kanske rider vi till sjön och låter hästarna bada.

När vi är åter tillbaka på gården gör vi tillsammans upp en plan för kvällen, ni serveras en välsmakande middag och ges tid för egen avkoppling och eventuellt ett bad för den som önskar på gårdens privata sandstrand.
Dag 3.

 8:30 Ni startar dagen med en serverad frukost som ni väljer om ni vill njuta ute på altanen eller inne i stugan. Den som vill får gärna hjälpa till i stallet med
hästarna på morgonen.
10:00 beräknas vi ge oss ut på dagens ridtur längs gräsbeklädda stigar, genom skog och över bäckar
och ängar i den fantastiska Hälsingeskogen. Här finns lugnet, enkelheten och den trygga samhörigheten
med islandshästen. Längs vår väg stannar vi för att äta en lättare måltid i skogen.  Därifrån ger vi oss sedan iväg tillbaka mot gården. 
16:00 Vi räknar med att avsluta dagen.


Boendet sker i det mysiga rummet på loftet i vår gamla stuga från 1700. Rummet har en 140 cm bred dubbelsäng samt en 140 cm bäddsoffa och är hemtrevligt inrett i en lantlig miljö. Tillgång till kylskåp och micro finns för den som vill ta med något eget att värma eller förvara. Gården har ett fint och välordnat utedass samt tillgång till enklare tvättmöjligheter eller bad i sjön på vår fina sandstrand.

Priser:
3'500:- / pers
vid bokning av ett sällskap på 4 pers  3000:-/ pers
inkl. bokningsavgift 1000:-/pers

Turen kräver ingen ridvana,
rekommenderad ålder på barn utan ridvana 10 år. 

Maxvikt 90kg. 

Kan bokas from första maj till sista september.