STORSKOGENS HÄSTTURER
& HALLS GÅRD

2010 fick vi chansen att förverkliga vår dröm,
en barndomsdröm som vi alltid drömt om och som nu gick i uppfyllelse. Vi fick möjligheten att köpa Halls gård och här bor vi nu hela familjen. 2013 fick vi ännu en chans att förverkliga en dröm då vi startade vår verksamhet med turridning på trevliga islandshästar.  

Halls gård har anor från 1600-talet, byggnaderna är i fint skick
och vi tar vara på gårdens historia och vill både bevara och visa den. Här finns en bakstuga, som renoverades 2012 och ett gammalt gårdssnickeri. Gården ligger fantastiskt vackert och har ett bra tillgängligt läge för våra gäster.

Vi har jobbat med turism sen 2007 och det är verkligen något vi brinner för! På Halls Gård kunde vi börja utveckla vår verksamhet på riktigt och låta den växa. Vi vill kunna erbjuda och visa allt det vackra och lugna som finns här på gården och den vackra natur och miljö som vi vistas i.

På gården möter ni också alla våra djur.
Här finns en härlig flock med hästar som arbetar inom vår verksamhet, där vi i första hand bedriver verksamhet mot turism, med guidade rid och naturupplevelser, samt ridlektioner, medryttare, hästfritids och ridlägerverksamhet. Vi har även hästuppfödning i mindre skala här på gården, där vi föder upp islandshästar.
På gården finns vår nya och utbyggda ridbana på 35 *54 meter. Utanför ridbanan finns en 200 meter lång ovalbana. 
Även en passraka är under uppbyggnad
.

Hos oss finns även privata hästar inhyrda, de privata hästarna kan du även ibland möta i verksamheten.

På gården finns även andra djur så som hundar, katter och kaniner. För oss alla i familjen är djuren mycket viktiga och alla är våra fina familjemedlemmar vare sig man bor i stallet eller inne med oss.

Välkommen till en levande Hälsingegård,
Halls gård, Storskogens Hästturer! 

Vi som bor på gården 

Grover Östberg

Grover är utbildad naturbrukare på Nytorps naturbruks gymnasium och arbetar som maskinförare inom maskin och entreprenad och har godkänd tappsko-kompetens.2023-24 läser Grover TUB på Wången för att utveckla sin hovslagarkompetens. Han är även utbildad skidlärare och  jobbar på Hassela Ski i både lift och skidskola. Under hösten jagar Grover älg tillsammans med vår hund Lexi. 

Elin Östberg

Elin är utbildad naturbrukare på Nytorps naturbruks gymnasium, hon har även gått hästskötarutbildning via Strömsholm och körinstruktörsutbildning skogshästen. Elin är examinerad hästskötare och diplomerad Ridledare för islandshäst. Elin brinner för att skapa minnen för våra gäster och är den som ni allt som oftast möter på stallbacken. Elin har även ett stort driv för bygdens barn och ungdomar och delar många timmar i stallet tillsammans med dessa. 

Ester 

Ester tog studenten 2023. Esters stora intresse är att träna både sina egna och andras hästar. Ester har ett flertal mästerskapsmedaljer tillsammans med sina tävlingshästar. 

Ester håller till vardags ridlektioner och tar emot träningshästar. Vintertid jobbar hon Hassela Ski Resort som skidlärare, i servering och som aktivitetsledare. 

Othilia 

Othilia går tredje året på vårdlinjen i gymnasiet. Fritiden tillbringar hon helst med sina vänner men syns även i stallet och hjälper till vid turer. Hon har under åren tävlat en del tillsammans med verksamhetens häst Atli. Vintertid jobbar hon extra på Hassela Ski som aktivitetsledare. 

Ozzie 

Ozzie gillar uteliv, hästar och att få vara med där det händer. Han åker skidor  på vintern och fiskar gärna på sommaren.  Han gillar att köra cross och fyrhjuling. Ozzies stora intresse är också tv-spel men han är gärna med ute på gården och hjälper till med det som behövs.