STORSKOGENS HÄSTTURER
& HALLS GÅRD

2010 fick vi chansen att förverkliga vår dröm,
en barndomsdröm som vi alltid drömt om och som nu gick i uppfyllelse. Vi fick möjligheten att köpa Halls gård och här bor vi nu hela familjen. 2013 fick vi ännu en chans att förverkliga en dröm då vi startade vår verksamhet med turridning på trevliga islandshästar.  

Halls gård har anor från 1600-talet, byggnaderna är i fint skick
och vi tar vara på gårdens historia och vill både bevara och visa den. Här finns en bakstuga, som renoverades 2012 och ett gammalt gårdssnickeri. Gården ligger fantastiskt vackert och har ett bra tillgängligt läge för våra gäster.

Vi har jobbat med turism sen 2007 och det är verkligen något vi brinner för! På Halls Gård kunde vi börja utveckla vår verksamhet på riktigt och låta den växa. Vi vill kunna erbjuda och visa allt det vackra och lugna som finns här på gården och den vackra natur och miljö som vi vistas i.

På gården möter ni också alla våra djur.

Här finns en härlig flock med hästar som arbetar inom vår verksamhet, där vi i första hand bedriver verksamhet mot turism, med guidade rid & körturer, samt ridlektioner, motionsridning och ridlägerverksamhet. Vi har även hästuppfödning i mindre skala här på gården, där vi föder upp islandshästar.
På gården möter ni främst våra islandshästar och inte minst, vår alldeles egna och fantastiska kör- och tornespels-häst Lo.

Hos oss finns även privata hästar inhyrda, de privata hästarna kan du även ibland möta i verksamheten.

På gården finns även andra djur så som hundar, katter och kaniner. För oss alla i familjen är djuren mycket viktiga och alla är våra fina familjemedlemmar vare sig man bor i stallet eller inne med oss.

Välkommen till en levande Hälsingegård,
Halls gård, Storskogens hästturer! 

Vi som bor på gården 

Grover Östberg

Grover är utbildad naturbrukare på Nytorps naturbruks gymnasium och arbetar som maskinförare inom maskin och entreprenad och har godkänd tappsko-kompetens. Han är även utbildad skidlärare och  jobbar på Hassela Ski i både lift och skidskola.

Elin Östberg

Elin är utbildad naturbrukare på Nytorps naturbruks gymnasium, hon har även gått hästskötarutbildning via Strömsholm och körinstruktörs utbildning skogshästen. Elin är examinerad hästskötare och diplomerad Ridledare.

Ester 

Ester är en hästtokig tjej som hänger i stallet och rider när hon inte är i skolan. Esters stora intresse är att tävla och träna hästar. Ester har ett flertal mästerskapsmedaljer tillsammans med sina tävlingshästar samt en plats i Svenska Islandshästlandslaget. 

Ester håller till vardags ridlektioner och tar emot träningshästar. Vintertid jobbar hon extra på Hassela Ski som skidlärare och aktivitetsledare. 

Othilia 

Othilia är gärna i stallet och på hästryggen när hon inte hänger med kompisar eller åker skidor. Othilia har under åren tävlat en hel del tillsammans med verksamhetens hästar med väldigt fina resultat. Othilia tränar och tävlar tillsammans med vår Atli från Nyhammar. De har utvecklats mycket fint under det senaste åren och det ska bli roligt att följa dem vidare. Vintertid jobbar hon extra på Hassela Ski som aktivitetsledare. 

Ozzie 

Ozzie gillar uteliv, hästar och att få vara med där det händer. Han åker skidor  på vintern och fiskar gärna på sommaren.  Han gillar att köra cross och fyrhjuling. Ozzies stora intresse är också tv-spel men han är gärna med ute på gården och hjälper till med det som behövs.